by Max Barry

Latest Forum Topics

Alliance of Neighboring Countries RMB

WA Delegate: None.

Founder: The People's Republic of Denmark of Vayanskaya

Last WA Update:

Board Activity History Admin Rank

Most Efficient Economies: 154th Most Subsidized Industry: 182nd Most Extensive Public Healthcare: 229th+30
Healthiest Citizens: 256th Most Developed: 269th Most Advanced Public Transport: 272nd Most Advanced Public Education: 294th Lowest Crime Rates: 319th Largest Governments: 344th Highest Average Tax Rates: 426th Most Cultured: 434th Largest Welfare Programs: 436th Longest Average Lifespans: 488th Most Popular Tourist Destinations: 513th Highest Poor Incomes: 530th Largest Publishing Industry: 597th Most Advanced Defense Forces: 643rd Most Advanced Law Enforcement: 645th Smartest Citizens: 687th Best Weather: 690th Most Eco-Friendly Governments: 806th Highest Average Incomes: 958th Most Beautiful Environments: 1,015th Most Corrupt Governments: 1,023rd Most Cheerful Citizens: 1,245th Most Inclusive: 1,252nd Highest Economic Output: 1,436th Highest Foreign Aid Spending: 1,487th Most Scientifically Advanced: 1,620th Largest Arms Manufacturing Sector: 1,789th Nicest Citizens: 1,855th Largest Manufacturing Sector: 2,111th Most Compassionate Citizens: 2,249th
World Factbook Entry

Dobar dan! Good day! Bonne journée! добрый день!
Welcome to our alliance!
Welcome to biggest Yugoslavian region on NS!
We are friendly, neutral region focused on roleplaying and other fun stuff! We accept every ideology except for fascism over many reasons.

Feel free to ask us any questions and make yourself at home.
______________________________________________________________________
To be on the map, telegram your claim to Vayanskaya so you can participate with us in role-play!
___________________________________________________________________
Founded December 14,2015.
___________________________________________________________________

Fact of the day: Russia is bigger than Pluto 1. 1

  RP dešavanja

  BulletinNews by Vayanskaya . 34 reads.

 2. 3

  Map of ANC(UPDATE 20.12.2017.)

  FactbookOverview by Vayanskaya . 1,478 reads.

 3. 1

  Ролплеј правила

  FactbookInternational by Vayanskaya . 71 reads.

 4. 12

  Guide for Nationstates BBcode

  MetaGameplay by Socialist vayanskaya . 387 reads.

 5. 890

  NationStates Guide

  MetaReference by Amerion . 37,807 reads.

▼ 2 More

Embassies: Union of Confederate Regions, Crystal Empire, Ultimaverse, Krumpelberg, Eastern Roman Empire, Hellenic Civilization, Future Earth, Libertas Nova, Dauiland, Imperium Slavicum, Holy Byzantine Eurasian Confederacy, Old Altera, and Slavic Allies.

Tags: Socialist, Democratic, Anti-Fascist, Role Player, Map, Minuscule, Independent, and Defender.

Alliance of Neighboring Countries contains 3 nations.

Today's World Census Report

The Most Average in Alliance of Neighboring Countries

World Census staff took time out to pay tribute to those most overlooked of nations: the determinedly average.

As a region, Alliance of Neighboring Countries is ranked 6,702nd in the world for Most Average.

NationWA CategoryMotto
1.The Socialist Federal Republic of UNITED Bosna i HercegovinaInoffensive Centrist Democracy“Bratstvo i jedinstvo”
2.The The Third Republic of Dvaistic Republic of SerbiaNew York Times Democracy“Democratisation! Decentralisation! Transparency!”
3.The People's Republic of Denmark of VayanskayaDemocratic Socialists“...”

Regional Happenings

More...

Alliance of Neighboring Countries Regional Message Board

Anarhic empire of byzantine

Kipar

U toku su zadnje prioreme vijske, spremanje hrane i brodova. Kipar nije prihvatio uktimatum, na sta je Inperator I vizantijski Suleymab izjavio

"Niste nam dali ono sto je nase, dobijemo ga silom!

Nakon višegodišnjeg sudskog procesa, došlo je vreme da se izrekne prvostepena presuda generalu Marku Stenkoviću, vođi poraženog Fronta za nacionalno oslobođenje (FNO), optuženom za najteže ratne zločine tokom Građanskog rata u Srbiji 2018/9. Tročlano sudsko veće je ispitalo brojne svedoke i nalaze sa terena, po optužbi Treće Republike Srbije protiv Marka Stenkovića, sačinjenoj u 10 tačaka. U iznošenju završne reči, državni tužilac je rekao da su trupe pod direknom komandom generala Stenkovića etnički čistile Hercegovinu i Liku, predloživši maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Nasuprot tome, general Stenković, koji se brani sam, poručio je da je on "lično branio čak i one koji mu danas sude, ali da će se povinovati odluci suda svoje države jer je patriota, kakva god ta odluka bila". Paralelno sa tim, postavlja se pitanje šta je bilo i sa pukovnikom Nestorom Julardžijom, vođom pobedničke Komunističke partizanske armije (KPA), nestalim ubrzo nakon podizanja optužnice i protiv njega zbog sličnih delatnosti. Njegova supruga Mina Julardžija iznela je tezu da je on sigurno već umro, mada je to za srpske istražne organe malo verovatna solucija. Sumnja se da je pobegao u Rusiju.

Prvostepenom presudom, general Stenković je oslobođen svih optužbi "zbog manjka dokaza tužilaštva" i pušten da čeka sa slobode da presuda postane pravosnažna, uz zabranu napuštanja zemlje. Na izlasku iz suda, dočekale su ga brojne pristalice kojima se obratio u kraćem govoru, istakavši da će se kao slobodan čovek angažovati u politici, u nacionalističkoj AzS, koja u Domu komuna trenutno drži 13% i četvrta je po veličini snaga u Domu.
Nasuprot ovoj odluci, istaknuti sociolog i društveni teoretičar, Marko Vajsovski, rekao je da je fundamentalizacija srpskog parlamentarizma strašna stvar i najavio sa nekoliko svojih prijatelja formiranje političke partije građansko-liberalne orijentacije, jer srpskom Domu komuna manjka takva snaga. U ovoj inicijativi, podržala ga je Kika Stojanović, ministarka porodičnih pitanja, penzionera, žena i mladih, iz redova EPZ-a. Kako je istakla: "Srbiji nikada nije bila potrebnija ovakva politička snaga, da unese balans u političke vode". Unutar EPZ-a, njena odluka je mahom pozdravljena kao smela, jer je rizik uspeha nove partije takvog kova upitan, ali je najavljena i dobra saradnja, jer EPZ, iako nije liberalna partija, zastupa dosta progresivne stavove, te su im birači mahom studenti i intelektualci.

Anarhic empire of byzantine

Tok invayije kipra

1. Dan

Vojska se priprema za invaziju jednog malog ostrva blizu Male Azije pod imenom Kipar. Ukupno ce biti poslato 20.000 vojnika, sto je dovoljno da Vizantijska vojska prodje kroz Heraklion i druge manje gradove. Vojska krece oko 15:00. Bice poslat i jedan Ratni brod koji ce bombardovati obliznje luke. Rat ce licno voditi Suleyman I od Vizantije i General Imperatorske garde od Vizantije a.k.a Srce Vizantije, Alsma Osturk.

2. Dan

Vojska se iskrcala na Apostolosu. Pod jakim naletom vojska napreduje ka Karpasu, nacionalnom parku Kipra. Ono sto nasoj vojsci pasuje, jeste to da Kiparci nemaju neku jaku odbranu niti vojsku, tako da ce Vizantiji ovaj rat sluziti kao trening. U Apostopolosu u manastiru ubijen je jedan covek nepoznatog identitea, koji prema izvestaju nije bio svesteno lice. Napao je Vizantijsku vojsku automatom, te je vojska morala intervenisati.

3. Dan

Vojska je usla u Dikarpas. Kao sto je receno vojska ne nailazi na otpor od Kiparske vojske do danas, kada su je u Dikarpasu sacekali oko 500 pobunjenika, sa vilama, bakljama i mini pistoljima. Videlo se da su seljaci, te im je nasa vojska rekla da zele da spoje nas narod i uverili ih da na ovim mestima zive Turci sto je dovelo do sloma pobunjenika. Naime, pola od njih su Turci koji su se pridruzili vojsci, a pola Grci. Posto Vizantija nema samo za cilj da spoji Turke, vec i pomogne ostalima, Turska vojska je dala hleba seljacima, po koji dukat, i pomogla im, te je tako zadobila poverenje. Jos 500 ljudi prikljucilo se vojci, bili su odmah regrutovani i mobilisani kao placeni vojnici. Vojska te noci bilaa bez hrane, sto je bilo katastrofalno. Sutradan se ocekuje da dodje nekoliko kamiona sa hranom.

4. Dan.

Turci su krenuli u napad putem Karpaz-Anayolu i stigli do Tatilisua. Sto znaci da je celo poluostrvo Kipra zauzeto Vizantijskom vojskom. Vizantija je za vrlo kratak interval zauzela dosta, sto im ide u prilog. Na putu se nasla barikada, i hiljadu vojnika Kiparske vojske. Sacinjena uglavnom od Grka. Oni su zadali tezak udarac Vizantijskoj vojsci. Bio je to jako teska bitka. Oko 1.000 Vojnika naletelo je na Turke. Turci su nespremno docekali napad, te je glavu izgubilo oko 200 a ranjeno je oko 450. Kiparcani su time samo izdigli pritisak Turcima koji su se maestralno okruzili oko njih i zbrisali ih za sekundu. Te su uzeli kamione i nastavili dalje putem ka Gokhanu, mestu blizu Lefkozije.

5. Dan,

Vizantijska vojska je na putu ka Tatilisiu naisla na pristalice Turaka. Oridruzila im se te je Turska vojska napravila dan odmora uz dobru trpezu, proslavila je polovinu zauzetog Kipra. Za to vreme iz Ankare poslato je 10 bombardera sa tempiranim bombama na Lefkoziju i oni brodovi koji su dovezli Vojnike, su zavrsili bombardovanje luka.

6. Dan,

Vizantijska vojska se nastavlja da se krece ka Lefkoziji.Nakon 4 sata hodanja, turska vojska je blizu Lefkozije, iskopala rovove i ukopala se i uste te prenocila. Bombarderi su srusili znacajne gradjevine, kao sto su banka, posta, vojna rafinerija i aerodrom, sto ce znacajno pomoci Vizantijskoj vojsci.

7. Dan,

Vizantijska vojska je pocela da opseda Lefkoziju. Kiparska vojska broji oko 7.000 pristalica i 10.000 Zvanicne vojske. Pocelaa je jaka bitka. Vojnici Vizantije u prvom redu u rovovima imaju vojnike opremljene mitraljezima, zasticenim sa pancirima od Kevlara.
Vojska Vizantije silovito pokusava da se resi prvo pristalica. Kiparska vojska je pomkazala svoje tajno oruzje, 2 tenka, koja su gotovo ubila Suleymana. Prvi red vojske, je sa lakocom unisten od strane Kiparske vojske koja je dalje nastavila da napreduje ostavljajuci Lefkoziju prazni, pomerajuci Vizantijske linije u nazad.

8. Dan,

Vizantijska linija je gotovo 70 kilometara pomerena od Lefkozije. U Istanbulu je regrutovano oko 10.000 padobranaca, koji vec sutra stizu u Lefkoziju s ledja Kiparcima.

9. Dan,

Vizantijski padobranci uskacu u Lefkoziju, marsiraju kroz Lefkozijski trg, masuci zastavom vizantije. Ispred njih beze Kiparci. Zauzete su zlatara i zgrada vlade. Vizantijska vojska je streljala Kiparskog predsednika. Za to vreme, linija je pomerena jos 5 kilometara, ali ovog puta u napred. Vojksa Kipra cula je za napad te je krenula da se povlaci u nazad. Vizantija napreduje ka Lefkoziji. Ovo je vec pobeda Vizantije. Zauzet je Istocni Kipar.
"Jos malo pa gotovo, vojnici!", uskliknuo je Suleyman I od Vizantije i nastavio dalje.

10. Dan,

Vizantijska vojska u Lefkoziji pobila je sve moguce pristalice za oslobodjnje Kipra u kiparskoj vladi, dok se Kiparska vojska udara sa Vizantijom u Istocnoj Lefkoziji. Istocna Lefkozija. Za sada je ubijeno oko 9.000 Turaka, dok su Kiparci izgubili oko 11.000.

11. Dan,

Vojska Kipra je u corsokaku. U istocnoj Lefkoziji uveliko je pristigla i vojska koja je zauzela Lefkoziju. Tog dana Kipar je izgubio svoju vojsku te je Istocni Kiopar potpuno zauzet. U naredna 3 dana bice zauzet ceo Kipar. Vojska ce samo horonarno prosetati kroz Kipar.

12. Dan

Proslih dana od ukupno 35.000 Vojnika ostalo je 27.000, racunajuci i ranjene. Oko 2.000 vojnika je preminulo dok je ostatak ranjen.
General Imperatorske garde od Vizantije a.k.a Srce Vizantije, Alsma Osturk je licno predvodio bitku na Lefkoziji, dok je Suleyman bio pomeren oko 70ak kilometara od iste. Posebno se istakao, Srce Vizantije u Kiparsko-Vizantijskom prvom ratu.

13. Dan,

Kiparska vojska je prosla kroz Strolovos, Lefku i obliznje gradove, gde je ujednila narod, i narhranila hlebom seljake.
Isto tako ucinjeno je i u Pano Lefkari i Argosu.

14. Dana je zvanicno obelezena pobeda nad Kiprom.

Vojska je prosla kroz Larnaku, Pano Platres i Limassol. <Tu su naisli na politicare koji su podrzavali otcepljene Kipra te su streljani na trgu.

15. Dana vojska je prosetala kroz ostale gradove te se vratila u Lefkoziju.

(Ovo sam pisao i za prosla 3 dana.)

Byzantish second empire

Eo igracu s ovom drzavom ovde, sve isto i koristicu podatke sa AEoB

Kancelarka Nastić-Stojičić je danas, uz veliku podršku Doma komuna, donela dugo najavljivani Zakon o univerzalnom zdravstvu, svojevrsni vrhunac države blagostanja u Srbiji. Njime se, naime odobrava besplatan sistem zdravstva za sve građane Srbije, bez obzira na socijalni status i nacionalnu pripadnost. "Ovo je veliki korak za sve građane Srbije. Zdrav i konkurentan radnik se na evropskom tržištu visoko rangira. Zakon će imati snažan odjek na sve aspekte srpskog društva"- poručila je kancelarka tokom debate o Zakonu.

Predsednik Srbije, dr Kristijan Konstantinović, otpočeo je svoju veliku srednjoazijsku diplomatsku turneju, sletanjem u Astanu. Ovde ga je na aerodromu dočekao dugogodišnji lider Kazahstana, Nursultan Nazarbajev. Dvojica lidera imaće niz sastanaka o ekonomskoj saradnji dve države, a slično će biti i u predstojećim susretima sa liderima centralnoazijskih država. Kako je sam Konstantinović izjavio novinarima na aerodromu u Astani, neposredno po sletanju, pored dogovora oko ekonomije, koja je od ključnog značaja za odnose, govoriće se i o odlukama o povlačenju iz Pakistana. O tome će reči biti i sa liderima Turkmenistana, Uzbekistana, Kirgistana, Tadžikistana i Avganistana, ali je, kako to kaže Konstantinović za nas ključno šta se o tome misli u Astani, jer je Kazahstan teritorijalno, ekonomski i politički najsnažnija država regiona. Predviđeno je da u posetama predsednik Srbije provede petnaest dana.

U Beogradu je danas, ispred jednog pozorišta, na mestu događaja obeležena 11. godišnjica od ubistva nekadašnjeg prvog minista Srbije, Uroša Palovića. Mladi i energični lider SDP-a, ubijen je po noći, kada se u društvu supruge i bez obezbeđenja vraćao sa predstave. Na par je naleteo nepoznati atentator i u pravcu prvog ministra ispalio više metaka. Palović je tom prilikom teško ranjen, a preminuo je deset dana kasnije u bolnici, od zadobijenih povreda. I dan danas se ne zna niti ko je bio atentator, niti po čijem je nalogu atentat izvršen.
Na mestu ubistva prvog ministra, danas je vence položilo nekoliko delegacija. Prvo su još izjutra vence na grob Uroša Palovića položili članovi nekadašnje Palovićeve vlade. Zatim su, tačno u podne, vence na mestu ubistva položili Predsednik Srbije, dr Kristijan Konstantinović i kancelarka Martina Nastić-Stojičić. Na kraju, uveče, u vreme odigravanja ubistva, na mestu atentata, venac je položio i trenutni lider partije u kojoj je Palović nekada bio, SDP-a, Sergej Mihailović, sa drugim članovima rukovodstva partije. Preko dana, vence su na mesto atentata i na grob prvog ministra polagale i brojne druge delegacije, predstavnici NVO sektora i strani ambasadori. Većina predvodnika delegacija se obratila okupljenima prigodnim govorima. Takođe, Konstantinović i Nastić-Stojičićeva su posetili i dom Uroša Palovića i njegovu porodicu, koja i dan danas nije uspela da preboli ove tragične događaje.

Dobri ljudi, srećnu Novu godinu vam svima želim! Da je provedete u miru, zdravlju, veselju, radosti i sreći!

Tačno u podne danas, u prisustvu državnog vrha Srbije, sa kosmodroma u Kuli, lansirana je u komsos raketa Kopernik, sa petočlanom posadom i posebnom misijom sletanja na Mars. Projekat, vredan više stotina milijardi dinara, realizovan je u sklopu programa Vlade Srbije. U narednim danima, iščekuju se izveštaji. Posadu čine vojna lica, četiri muškarca i jedna žena, iz specijalno trenirane jedinice Vojske Srbije, koja nosi počasni naziv SJOZK (Specijalna Jedinica za Obavljanje Zadataka u Kosmosu). Na čelu operacije nalazi se pedesetdvogodišnji general-major Vićentije Aleksić, koji iza sebe već ima dve misije rutinske kontrole srpske svemirske stanice.

Forum View