by Max Barry

Latest Forum Topics

Alliance of Neighboring Countries RMB

WA Delegate: None.

Founder: The Republic of Vayanskaya

Last WA Update:

Board Activity History Admin Rank

Most Subsidized Industry: 483rd Most Advanced Public Transport: 611th Most Advanced Law Enforcement: 898th+22
Most Efficient Economies: 961st Largest Basket Weaving Sector: 974th Most Advanced Defense Forces: 987th Largest Black Market: 1,003rd Highest Average Tax Rates: 1,008th Highest Foreign Aid Spending: 1,049th Largest Governments: 1,220th Most Developed: 1,247th Most Extensive Public Healthcare: 1,317th Largest Manufacturing Sector: 1,481st Lowest Crime Rates: 1,592nd Largest Welfare Programs: 1,665th Highest Average Incomes: 1,812th Healthiest Citizens: 1,814th Largest Timber Woodchipping Industry: 1,822nd Largest Arms Manufacturing Sector: 1,918th Most Corrupt Governments: 1,975th Highest Poor Incomes: 1,998th Longest Average Lifespans: 2,028th Most Eco-Friendly Governments: 2,038th Most Advanced Public Education: 2,095th Highest Economic Output: 2,116th
World Factbook Entry

Dobar dan! Good day! Bonne journée! добрый день!
Welcome to our alliance!
Welcome to biggest Yugoslavian region on NS!
We are friendly, neutral region focused on roleplaying and other fun stuff! We accept every ideology except for fascism over many reasons.

Feel free to ask us any questions and make yourself at home.
______________________________________________________________________
To be on the map, telegram your claim to Vayanskaya so you can participate with us in role-play!
___________________________________________________________________
Founded December 14,2015.
___________________________________________________________________

Fact of the day: Russia is bigger than Pluto 1. 1

  RP dešavanja

  BulletinNews by Vayanskaya . 38 reads.

 2. 3

  Map of ANC(UPDATE 15.03.2018.)

  FactbookOverview by Vayanskaya . 1,515 reads.

 3. 1

  Ролплеј правила

  FactbookInternational by Vayanskaya . 73 reads.

 4. 14

  Guide for Nationstates BBcode

  MetaGameplay by Socialist vayanskaya . 523 reads.

 5. 1,071

  NationStates Guide

  MetaReference by Amerion . 46,210 reads.

▼ 2 More

Embassies: Crystal Empire, Ultimaverse, Krumpelberg, Eastern Roman Empire, Hellenic Civilization, Libertas Nova, Dauiland, Holy Byzantine Eurasian Confederacy, and Slavic Allies.

Tags: Anti-Fascist, Defender, Democratic, Independent, Map, Minuscule, Role Player, and Socialist.

Alliance of Neighboring Countries contains 2 nations.

Today's World Census Report

The Most Advanced Public Transport in Alliance of Neighboring Countries

World Census experts captured, tagged, and released trains in order to identify which nations have the most extensive, well-funded public transportation systems.

As a region, Alliance of Neighboring Countries is ranked 611th in the world for Most Advanced Public Transport.

NationWA CategoryMotto
1.The Republic of VayanskayaDemocratic Socialists“...”
2.The Socialist Republic of PivanskayaFather Knows Best State“Пролетери свих земаља,уједините се!”

Regional Happenings

More...

Alliance of Neighboring Countries Regional Message Board

Zaboravih da napišem,
na unutarstranačkim izborima, sa čak 72% podrške, Veljko Branković je pobedio Sergeja Mihailovića u trci za mesto lidera SDP-a. Neočekivano veliki rezultat delom je zasluga i agresivne kampanje finansirane od strane Igora Mitenovića, ali je svakako i proizvod harizme samog Brankovića. Iz sedišta stranke u Beogradu, Branković je članovima poručio da za SDP slede novi dani, mnogo manje obojeni strogom ideologijom, po čemu planiraju da se ključno udalje od LPS-a, a mnogo više obojeni pragmatičnim odlučivanjem u konkretnoj situaciji. "Ideologija je izuzetno važna za političko delovanje, ona je njegova osnova, i bez ideologije se svaka politika svodi na oportunizam. Ali mi ne smemo da dozvolimo da umesto da se mi služimo ideološkim principima, oni da se služe nama. Ideologija nikada ne sme da bude preča od praktične solucije. Ne smemo se ustručavati od korisnih odluka, ukoliko one nisu u skladu sa našom ideologijom. Uostalom, preveliko zatvaranje u neke kadrovske okvire odlučivanja umelo je puno puta da nas košta i glasova..." - završio je, delom šaljivo, Veljko Branković.

Na redovnom zasedanju Doma komuna, ministarke finansija i odbrane, Milijana Rančić i Anja Zloporubović, podnele su domu izveštaj o ugovoru sa Sekangom, o kupovini tri aviona Bombardier 6700+ za cenu od 250 miliona dolara. Nakon kraće rasprave, u kojoj je izvršen pretres svake tačke ugovora ponaosob, i nakon izveštaja koji je podneo specijalan odbor za spoljnu trgovinu, formiran da kontroliše efikasnost svih spoljnotrgovinskih ugovora Srbije, obratila se i sama kancelarka. Poručila je da Srbija ima veliki ugled sile u regionu, i na Balkanu i u svetu, i da nam je neophodno da imamo "odgovarajuća sredstva" na kojima temeljimo ugled koji imamo. Komšijskim državama, koje su u tesnoj ekonomskoj saradnji sa Srbijom, poručila je da ovo nije agresivno oružje, već garant mira i stabilnosti na evropskom tlu. Posle ovoga, prešlo se na glasanje. Protiv je glasalo svega 19% poslanika, i to poslanici malih stranaka, vladajuće EPZ i opozicione LPS, koji se protive politici naoružavanja. Za je glasalo 81% poslanika, skoro čitava vladajuća koalicija i gotovo cela opozicija, pa je tako ugovor odobren i poslat predsedniku na ratifikaciju. Predsednik Konstantinović razgovarao je telefonom sa ministarkom odbrane i, nakon usaglašavanja stavova, potpisao ugovor u ime Srbije. Sredstva za avione su već isplaćena jutros, i sada se očekuje samo još da avioni slete na beogradski aerodrom.

Stanje nakon povratka republike

Padom socijalizma i proglašenjem republike od strane desničara,došlo je do radikalnih promjena u svim sferama,što je prvih godina prouzrokovalo kulturnu i ekonomsku revoluciju koja ostavlja dubok trag u životima svakog pojedinca,zatvorila stara i otvorila nova vrata koja vode u jedan potpuno različit ambijent,u kom se tu i tamo može pronaći pokoji element koji podsjeća na prethodno stanje drugačijih vrijednosti i zakona,drugačiji način života i razmišljanja i posve drugi sistem,koji je,ne tako davno,izgledao potpuno moćno i postojano,koji se isticao svojom veličinom i dominirao svjetskim dešavanjima.
Svi su,međutim znali da je sve to počelo da truli,pogotovo nakon Zimjatovljevog odlaska.

Obnovom republike i dominacijom Konzervativne partije došlo je vrijeme osjetnih promjena.Model miješane ekonomije koji je podsticao Zimjatov zamijenjen je tržišnom ekonomijom,povratkom nekih protjeranih korporacija u Vajanskaju kao i povratak pojedinih domaćih krupnih kapitalista koji su izbjegli nakon socijalističke revolucije 2014.
Jasno je da,ako je Zimjatovljev plan bio toliko dobar,on bi ostao zajedno sa socijalističkim uređenjem.Zimjatovljev plan je postao neodrživ početkom 20ih i doživio je potpuni krah.Za nacionalnu religiju proglašeno je pravoslavno hrišćanstvo koje je sada masovno počelo da se propovijeda i počelo je obnavljanje vjerskih objekata,što rade i ostale religijske organizacije,ali je ipak Pravoslavna crkva sada neprikosnoveni lider "avangardnog klerikalizma".
Emigracija je sada dočekala veliki broj socijalista koji su sada etiketirani kao,otpadnici i izdajnici vajanskog naroda u samoj Vajanskoj.Inflacija koja je sredinom 20ih bila na vrhuncu sada je ipak manja,ali daleko od stanja od prije 10 i više godina.
Nezaposlenost je osjetno veća,kao i nezadovoljstvo velikog broja zaposlenih,koji su pod stalnim pritiskom kako privatnih vlasnika,tako i države koja podupire razvoj privatnog sektora.

Nakon povratka sa službenog putovanja u Bukurešt, general Aleksandar Marković, najmlađi general u istoriji srpske vojske, i dojučerašnji komandant srpskih snaga u Pakistanu, unapređen je sa mesta v.d. načelnika generalštaba, u načelnika generalštaba Vojske Srbije. Dobivši priliku da se u konferencijskoj sali zgrade Doma komuna obrati poslanicima koji su prisustvovali svečanosti, general Marković je istakao svoje prioritete nastavak vojne saradnje sa državama regiona, unapređenje srpskog nuklearnog arsenala, nastavak posmatračke misije operativnog centra u Hajderabadu u Pakistanu, kao i završnica decenijske potrage za pukovnikom Nestorom Julardžijom, komandantom KPA u građanskom ratu u Srbiji, optuženom za razne zločine u građanskom ratu pred sudom u Beogradu. Što se ovog poslednjeg tiče, general Marković je poručio da služba vojne bezbednosti ima konkretne podatke o njegovoj lokaciji u Pakistanu, i da će već iduće nedelje leteti za Hajderabad, da sa pakistanskim vojnim funkcionerima razmeni obaveštajne podatke. Između ostalog, u publici se nalazila i kancelarka Nastić-Stojičić, ali se ona nije obraćala ovom prilikom, i sam čin unapređenja generala prepustila je ministarki odbrane. Nakon svečanosti, organizovan je prigodan banket za političare i novinare.

Zigberg

Pozdrav!

Slučajno sam našao ovu regiju pa sam odlućio da vdim dali ste vi ovde još uvek aktivni ovde. Ako jeste možda se odlućim da se pridružim RP-u.

Uglavnom,moj glavni drzava je The Singed Land i možda budem zaudet sa svojom regijom ali za sad me zanima ova regija. Nadam se da ne smetam ako Zigberg ostane u ovoj regiji

---

Hello

I accidentally stumbled onto this region and decided to see if you're still active here. If you are I may decide to join in the RP.

Anyhow,my main nation is The Singed Land and I may end up being busy with my region. I hope you won't mind if I keep Zigberg here in this region.

[quote=zigberg;30050602]Pozdrav!

Slučajno sam našao ovu regiju pa sam odlućio da vdim dali ste vi ovde još uvek aktivni ovde. Ako jeste možda se odlućim da se pridružim RP-u./quote]

Dobro nam došao!

Zigberg

Iznenada, nakon sednice Doma komuna, u Alternativi za Srbiju došlo je do unutarstranačkog puča. Dojučerašnju liderku Magdalenu Tanović smenila su braća Luka i Janko Krstić, nadglasavši je na sednici upravnog odbora stranke i primoravši je da popusti. Braća su sa svojom frakcijom preuzela AzS, preimenovala je u zvučnije Partiju pravde i solidarnosti (PPS), zadržavši politički program stranke i preuredivši statut. Partija, koju bije glas da je populistički desno orijentisana, a sa levog bloka često je nazivaju i fašističkom, sada je u statutu okarakterisana kao "nacionalno konzervativna", što je, kako je rekao mlađi brat Janko Krstić: "Najpraktičnije rešenje da se kratko i jasno oslikaju vrednosti kojima partija stremi". Dogovor među braćom je takav, da će Luka Krstić biti kandidat za funkciju predsednika Srbije, Janko će zadržati vođstvo nad strankom, a ukoliko im narod poveri mandat za stastav vlade, ona će pre svega biti ekspertska. U skladu sa "dogovorom za porodičnim astalom", kako su ga nazvali mediji, braća su pozvala na hitno raspisivanje parlamentarnih izbora na nivou republike.
Upitana da prokomentariše turbulencije u opoziciji, kancelarka je, žureći se, kratko dobacila novinarim "No koment".

Kancelarka je danas Domu komuna predstavila svoj novi ekonomski paket mera za dalji razvoj srpske ekonomije, takozvani program "Sredinom puta". Kao što je i do sad bilo reči, radi se o merama baziranim na ideji države blagostanja, sa krajnje jednostavnim sistemom progresivnog oporezivanja, koji omogućava državi da građanima pruža efikasne usluge besplatnog obrazovanja i zdravstva. "Pravedno je za sve građane da se oni koji više zarađuju više i oporezuju. Sa druge strane, i u interesu vlasnika kapitala i sredstava za proizvodnju je da plaćaju porez. Taj porez omogućava besplatno obrazovanje i besplatno zdravstvo. A već smo više puta govorili o tome kako obrazovaniji i zdraviji radnik može da bude konkurentniji ne samo na domaćem, nego i na evropskom tržištu rada. O prednostima ovog programa vlade za radnike nema potrebe ni govoriti, a što se prednostima za vlasnike kapitala tiče, i njima treba da bude jasno da će sa mnogo više energije prionuti na tržišne probleme, ukoliko ne moraju da brinu o zdravstvenom osiguranju i obrazovnim kvalifikacijama svojih radnika, ukoliko brigu o proleterima prepuste državi." Ipak, program govori dosta i o srpskoj privredi. I pored ogromne zarade koju Srbiji donose turizam i štamparska industrija, aktuelna priča je da manufaktura, poljoprivreda i teška industrija navodno stagniraju već više decenija. Što se tiče poljoprivrede, ona ne donosi veliki profit iz jednostavnog razloga, što su gazdinstva ukrupnjena. Čitav poljoprivredni potencijal Srbije danas je u monopolskom vlasništvu nekoliko porodica koje imaju ogromna gazdinstva, a naš je posao kao vlade da ulažemo u razvoj tehnologije na tom polju, kako bi oni nastavili da nam povoljno dostavljaju namirnice visokog kvaliteta. Kada govorimo o teškoj industriji, tu valja reći da je ona u nesumnjivo kompleksnoj situaciji. Nemamo veliki broj fabrika, ali je dobro što su one raspoređene po malim mestima i tamo održavaju ekonomsku stabilnost stanovništva. A onda dolazimo do ključnog polja - manufakture. Naime, ideja ove vlade je da drastično poveća subvencije za mala i srednja preduzeća, da našu proizvodnu privredu polako oslanjamo na porodične firme sa malim brojem radnika i dugom tradicijom kvalitetnih proizvoda u malim serijama proizvodnje, kakvih u Srbiji ima mnogo. Na taj način, planiramo nove ekonomske pobede." Paket mera je prihvaćen sa većinom od 81% poslanika u Domu, i počeće da se primenjuje od septembra 2032. godine (od 20. aprila RL).

Prelazim u Greater Middle East, da vidim kako je tamo. Kažu da imaju dosta aktivan rolplej, pa bih da učestvujem. Ako još neko hoće, može sa mnom. Pozdrav! Možda se i vratim na tamo, zavisi kako se uklopim.

Future Earth is finally enforcing its embassy requirements, and unfortunately this region has not met them. If you have any concerns, please telegram Renewed Oceania.

--------------------------------------
Terms For Embassies
--------------------------------------
1. All requests for an embassy must require that,
- The Region must have 5 or more members
- The Region must have a clean record

2. All FE Embassies may (now or later) be withdrawn from Regions due to residential relations or Officer relations, once the embassy
is withdrawn then it may or may not be able to reapply to FE (Based on criteria from No. 1)

3. If the embassy list goes over 200, then no more requests are to be taken due to the surplus of embassies

4. If the Region is inactive or has been raided, then the FE Embassy will be withdrawn

----------------------------------------------------
Terms For Diplomatic Interactions
----------------------------------------------------
1. Spamming or disturbance of peace will result in an automatic ban on the nation and a warning to the visitor's Region. If it does not stop, then the FE Embassy will be withdrawn

2. We must have a way to contact the leaders of the Region during an emergency, important request, etc. If it is not possible, then the FE Embassy will be withdrawn

3. WIP

Read factbook

Forum View